ВМРО: Циганските катуни да се разрушат – не да се узаконят!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:00 / 12.06.2013
2144
От ВМРО разпространиха специална декларация, по повод искането на правителството да узакони циганските гета. Публикуваме я без редакторска намеса:

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание. Това е позицията на ВМРО - Българско национално движение във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.

ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните. Дава им опора, дава им увереност, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат "узаконявани", аргументират се от партията.

Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и "Атака" парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно. Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като "незаконни" или собствениците им са били глобени за изграждането им, посочва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство, категоричен е Джамбазки.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
25.06.2013 ВМРО: БСП капитулира пред циганската наглост
14.06.2013 "Евророма" за узаконяването на гетата: Идеята е перфектна!
13.06.2013 Павлова: Покрай ромските гета ще се узакони какво ли не
11.06.2013 Новото правителство спря събарянето на незаконни ромски къщи в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).