В съдебната зала: Съдия се кара, участник в телефонни измами - плаче

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:37 / 22.11.2016
7589
49-годишният Делян Динев от Сливен се разплака в съдебната зала на насроченото днес дело за условно предсрочно освобождаване по предложение на спецкомисията към затвора в Бургас. 

Според зам.-шефа на затвора Методи Владимиров осъденият на 2 г. лишаване от свобода е със снишена степен на риска, не е имал провинения и заслужава да се прибере при близките си 4 месеца и 25 дни по-рано. Динев е признат за виновен и осъден за участие в схема за алоизмами като куриер. 

Той призна, че се е усетил при получаването на третата пратка. Сълзите му не трогнаха съдия Катя Господинова, която преди да се произнесе по казуса сериозно се накара на сливналията.

"Вие подлудихте България с тези телефонни измами. Как може да заблуждавате хората, че близките им са тежко пострадали?", възмути се съдийката. 

Динев, който няма предишни осъждания, обеща присъдата да му е като обеца на ухото. Той още тази вечер може да е при семейството си в Сливен. Съдът дори се отказа да му наложи пробационни мерки за остатъка от присъдата, както настоя прокуратурата. 

Днес в Съдебната палата на Бургас бяха доведени още няколко затворници, предложени от специализираната комисия за условно предсрочно освобождаване - сред тях осъден за тежка телесна повреда с последвала смърт, както и за убийство.



Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Връхлитат ни бури и гръмотевици: Код за опасно време в цялата стр...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...
Тежки сцени в циганска махала на 35 км от Пловдив, има ранени пол...
Росен Желязков води листата на ГЕРБ-СДС за Европейските избори
Ужасът в Пловдивско: Едната ученичка е попаднала под автомобила и...
Божков отново в съда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).