В Турция българин спаси бебенце от удавяне, обявиха го за герой

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:01 / 18.10.2017
11840
В Турция българин спаси бебе на година и половина от удавяне, обявиха го за герой. Мирослав Тодоров, който работи в електроцентрала в турския град Елазъ, спаси живота на малкия Мустафа. Случката се разиграва в двора на кооперацията, където живее Тодоров, пише "24 Родопи". Лелята на малкия Мустафа го оставя в бебешката количка на двора и за секунди влиза в апартамента да си вземе телефона, но количка почва да се движи и пада в басейна. По това време Тодоров се намира в апартамента си на третия етаж на кооперацията и от прозореца вижда как бебето пада във водата. 

Без да се бави, веднага тича по стълбите към басейна и изважда малкия Мустафа от водата. "Бях на терасата, разговарях по телефона. Забелязах от високо детето в басейна, в началото не повярвах. Затичах се надолу - падах, ставах, падах, ставах, но стигнах до басейна. Скочих вътре и извадих детето", разказва спасителят. Веднага на място пристига медицински екип. Бързата реакция на българина спасява живота на Мустафа. Медиите в южната ни съседка, които посочват, че детето било в критично състояние и сърцето му било спряло, обявиха Тодоров за герой.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).