В 3 области на страната за днес е обявен "жълт" код

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 31.10.2017
2012
В 3 области на страната за днес е обявен "жълт" код заради силен вятър, съобщават от НИМХ-БАН. Това са: Бургаска, Варненска и Добричка. В тези региони ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, който ще отслабне в следобедните часове. Средната скорост е от 7-12 м/сек. и пориви до 15-20 м/сек.

Днес ще остане ветровито. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Ще преобладава слънчево време, но ще се задържи студено с максимални температури между 7° и 12°. Атмосферното налягана е по-високо от средното за октомври и още ще се повиши.

Над планините ще преобладава слънчево време. Сутринта ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Северозападният вятър ще отслабне до силен, но ще остане ветровито. Максималните температури ще са 10-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 17°.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).