Ужасяващи подробности за дръзкото нападение над възрастна жена в Съединение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:19 / 19.11.2021
1928
Както Burgas24.bg съобщи самотно живееща 90-годишна жена от сунгурларското село Съединение е била нападната, пребита и обрана в дома си. Инцидентът е станал в нощта на 12 срещу 13 ноември. Двама мъже са задържани за нападението.

Прокурор Йовита Григорова, която е говорител на Окръжната прокуратура в Бургас обясни, че двамата нападатели са на 23 и 32 години. Те проникнали в дома на жената със сила.

"Очевидно е имало някакво координиране на действията помежду им, тъй като докато единият е нанасял множество удари с ръце и крака по тялото на жената, другият е тършувал из къщата, за да намери пари. Имало е някаква информация, вероятно съвсем относителна, за това, че жената е продала земеделски земи. Отнетата сума е била около 600 лева. Тя е установена в мъжете", каза пред NOV Григорова.

На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършен грабеж. Възрастната жена е успяла да разпознае двамата обвиняеми. Случилото се е станало в късните часове. Според прокурор Григорова очевидно мъжете са се възползвали от факта, че жената е трудноподвижна и самотноживееща.

Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража". Законът предвижда от 3 до 10 години затвор за това престъпление. Здравословното състоянието на жената е стабилно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).