Ужасът да живееш под наем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:55 / 11.01.2022
6203
Всички сме чували израза: "София е голям град, има място, има и квартири". Да, ама не. Време е този мит да бъде развенчан. На пръв поглед, като се разтърсиш из Фейсбук групите и известните сайтове за квартири - задачата изглежда постижима. Голямо и разнообразно предлагане, горе-долу прилични цени, и нормални (на снимки) жилища, но тук идва сложната част.

Оплетен в цените, имотите и местоположението влизаш в една огромна въртележка, в която брокерите от най-добър приятел могат да станат заклет враг. И така попадаш в рискованото занимание да си намериш квартира.

От Sofia24.bg решихме да направим бърза справка в интернет. Десетки страници с приемливи едностайни, двустайни, тристайни и т.н. апартаменти. Търсим и мнението на потърпевш:

"Преди време ми се наложи да си търся нова квартира. Звънях на хиляди брокери. Обаждания ми се връщаха, когато апартаментът вече беше зает и ми предлагаха други имоти, които надхвърляха бюджета. След като ме склониха да отида на оглед ми показваха или жилища от Соц-а, или такива, които не се вписват в бюджета ми. Изводът: май е по-добре да търся апартамент направо от собственик".

В този момент човек се замисля - постижимо ли е да си намеря квартира в столицата? 

Оставяме всичко това настрана - намирате си квартира, която да е в бюджета ви, горе-долу да се вписва в стандартите ви на интериор, и започва другият кошмар. Без цигари, предплата от минимум два наема напред, без животни, без деца, без купони, без гости, тишина (защото съседите правят скандали) и за капак - хазяите могат да влизат на проверка, когато си поискат и със собствен ключ.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).