Удобството да се ползва дебитна карта и банкомат на Банка ДСК за получаване на пенсия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:01 / 05.06.2020
11004
В ситуация на извънредна епидемиологична обстановка, за Банка ДСК здравето и спокойствието на клиентите са основен приоритет. За да ги съхрани и защити, банката отправя апел към хората в Пловдив и региона, които получават пенсия по разплащателна сметка в Банка ДСК, да използват приоритетно своите дебитните карти за достъп до средствата си. Така не се налага да посещават банков клон, където концентрацията на хора е по-голяма.

Ежедневната употреба на дебитни карти носи редица удобства на притежателите им. Така например, при директно разплащане в търговската мрежа (хранителни вериги, магазини за потребителски стоки и услуги, фармацевтични обекти и други), няма такса за плащане на ПОС терминал. По този начин отпада и нуждата да се теглят големи наличности от сметка и да се обменят банкноти от ръка на ръка. Притежателите на безконтактни дебитни карти могат да осъществяват покупки на стойност до 100 лева включително, без въвеждане на ПИН. След въвеждането на сума от страна на касиера, е необходимо единствено картата да се доближи до ПОС терминала и трансакцията е извършена. При безконтактното плащане не се изисква подписването на бележка, независимо от стойността на извършената покупка.

Широката банкоматна мрежа на Банка ДСК предоставя допълнително удобство на хората, получаващи пенсиите си по сметка в банката. На удобни локации в Пловдив и градовете от региона са разположени над 140 банкомата на банката. Eдна от основните ползи за клиентите, които получават превод на пенсия по разплащателна сметка в Банка ДСК, е освобождаването от таксата за теглене на пари с основна дебитна карта от АТМ на банката. Така картодържателите могат бързо и в удобно за тях време да изтеглят нужните им средства, без да посещават банковите офиси. Чрез дебитните карти на банкомат е възможно също да се заплащат комуналните сметки, да се правят справки и др.

В случай че клиенти предпочетат да получат пенсията си на гише, e препоръчително, преди да планират посещение на банков клон, да проверят работното му време ТУК. Клоновете на Банка ДСК работят без ограничения в обслужването, като стриктно се прилагат всички препоръчителни противоепидемиологични мерки за безопасност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).