Ученици от ПГЕЕ на стаж в Германия

Автор: Гено Петров
Коментари (0)
20:09 / 02.10.2019
4566
Професионална гимназия по електротехника и електроника - гр.Пловдив има спечелена харта за мобилност в областта на професионално образование и обучение за периода 2016-2020 година. Всяка година 40 ученици провеждат производствена практика във Великобритания, Чехия и Германия. Първата група от двадесет ученици  е в град Карлсруе, Германия, където се обучават да програмират на Java. Мобилността включва още работно посещение на завода на Mercedes – Benz и европарламент в Страсбург.

Tехнологиите променят начина, по който функционира обществото, и от там необходимостта да се гарантира, че те ще се използват по най-добрия начин. Именно учениците от ПГЕЕ са с привилегията да имат достъп до новите технологии, да ги придобиват и интегрират в реална работна среда.

Пловдив е най-динамично развиващият се район в България с възможности всеки млад човек, носещ в себе си заряд от знания и умения, вплетени с новите технологии, да бъде реализиран професионално, да има самочувствието на конкурентноспособен специалист.

Участието в този проект ще затвърди позициите на ПГЕЕ -  гр. Пловдив като иновативно училище, в което се работи професионално, със силно мотивирани ученици, решени да успеят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).