Учени и експерти ще предложат мерки за решаване на демографските проблеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:05 / 21.02.2014
2036
Над 120 водещи учени и експерти в областта на статистика, социология, психология, икономика, история се събират, за да предложат идеи за преодоляване на демографските проблеми на форум "Демографската ситуация и развитието на България". Събитието в края на месец февруари се организира от Института за изследване на населението и човека към Българска академия на науките и е част от програмата за отбелязване на 145-годишнината от създаването на Академията.

Демографските проблеми на България ще бъдат дискутирани в рамките на 8 тематични работни групи. Това са "Раждаемост и семейна политика", "Здраве, продължителност на живота, смъртност,", Динамика на миграционните движения", "Уязвими групи и общности и тяхната интеграция", "Териториални различия и депопулация", Исторически аспекти на демографското развитие по българските земи", "Заетост и пазар на труда" и "Стареене на населенето".

На 27 февруари 2014 г. от 9:30 часа в Големия салон на БАН (гр. София, ул. "15 ноември" №1) ще бъдат представени докладите от работните групи, които ще съдържат конкретни мерки и препоръки за формиране на държавни политики за преодоляване на демографските проблеми във всичките им аспекти.

Сред поканените са вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева, министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, министърът на здравеопазването Таня Андреева, министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова, представители на най-големите религиозни общности и др.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).