Търсят се джипи и стоматолог, дават им апартаменти на село, има още облаги!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:49 / 29.08.2017
3125
Четири села търсят лекар, дават му апартамент! Хора от няколко населени места в Шуменско са оставени на грижата един за друг, защото от началото на годината са без джипи.

"Нямам лекар. Ходя до Варна и давам по 40 лева такса за преглед и 10 лева за кардиограма. Ако пресметна и превоза до Варна, разходите ми скачат на до 60-70 лева", оплака се възрастна жена от село Пет могили.

Апартаментът, който ще приюти така желания лекар, се намира на втория етаж в здравната служба в село Пет могили. Докторът ще може да се настани в тристаен апартамент с топла връзка с кабинета си.

"Около 1500 пациенти очакват своя личен лекар. Част от тях не са осигурени. Дойде младо семейство от Варна, които току-що са завършили. Но им се стори далеч от града и не искат да живеят на село. За стоматолога също ще има апартамент. Ще има дърва за огрев. Хората ще го снабдяват с мляко и яйца", разказа за "Здравей, България" по Нова тв кметът на село Пет могили Мехмед Мехмедали.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).