ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Търговци внасят замразено месо от чужбина, размразяват и го оцветяват, и му слагат надпис, че е българско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:48 / 01.02.2023Коментари (6)111101
© БГНЕС
Илюстративна снимка
С какво качество е свинското месо в магазините? Имаме ли достатъчно родно производство? Как да избираме хубаво месо? На тези и на други въпроси, отговори даде пред bTV изпълнителният директор на Асоциацията на свиневъдите в България Димитър Михайлов. 

"Обикновено българското месо, което се произвежда у нас, покрива горе долу консумацията на прясно месо. При производството на колбаси се ползват предимно евтини вносни меса. Така или иначе вносното месо се третира, защото няма как да се запази в рамките на поне 5 дни, в които да бъде превозено и складирано у нас", каза Михайлов.

По думите му има много нелоялни практики, които ползват някои търговци.

"Например да се внесе замразено месо от чужбина, тук се размразява, оцветява и се слага на витрината, като някои дори си позволяват да сложат надпис - "българско месо". Подобни практики има всякакви и през годините сме виждали какво ли не", добави той.

"Това, което аз бих дал като съвет е преди да закупят каквото и да е месо, хората да се информират и проверят производителя. Най-добрият вариант за хората е да се консумира възможно най-бързо след като бъде заколено, за да може да се запазят всичките му качества. Затова е най-добре да се пазарува от малки фирмени магазини за месо или магазини, за които се знае, че месото се доставя от български кланици", съветва Михайлов.

"Като цяло етикетите нищо не гарантират, за съжаление нямаме добро законодателство относно проследяване на храната от фермата до трапезата. Не може да се твърди, че има опасно месо, което може да ви навреди веднага. По-скоро проблемът идва от химията, с която се третират месата, в дългосрочен план тя неминуемо влияе на здравето на човека", обяснява свиневъдът. 

Според него към момента има около 100 свинеферми в България, в които има около 550 000-600 000 прасета. На година се произвеждат и колят около 1 млн. прасета.

"Това е, което ние разполагаме. Това месо може да задоволи потреблението на българите за около 3 месеца. Крайно недостатъчно е. Ако поради някаква причина ние не можем да внесем необходимото ни месо, има опасност да се стигне и до недостиг", добави той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ама вие откривате топлата вода! Добро утро тъпаци! Ваня Костов постави основите на ликвидацията на българското производство, а комунистите заграбиха по-важните бизнеси + земята в Добруджа!!! Влизането в ЕС ни докара допълнителна ликвидация на животновъдството!!! Така ни се пада! Сега ще ядем боклуци до гроб!
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 02.02.2023 г.
+2
 
 
Ееееее,ама недейте така! Нали това им беше целта, да ни направят консуматори! Ще хапваме прясното и вкусно АМЕРИКАНСКО месце! То и на всичкото отгоре ще е и "био" щото ще е лабораторно! Пък и всичко американско нали е най-качествено?!....Боклуци гадни ! Навремето даваха пари на хората да произвеждат , сега ги гонят като диверсанти и се чудят как да ги откажат! По селата вече и кокошки няма ,щото станахме големи парвенюта - миришело им ! Ха сега яжте полските яйца , новозенландското агнешко , свинско от майна си райна и мълчете !
+1
 
 
Къде са идиотите, на които плащаме за контрола, всичко е фалшиво и само си прибират в джобчетата, скапаняци!
-1
 
 
Ако знаете какви меса и месни продукти консумирате ,със сигурност ще си повърнете червата,яжте ? риба и телешко,шанса е много по-малък.
на 01.02.2023 г.
+5
 
 
Ами създайте условия да се стимулира увеличение на производството и от вносител да станем износител... ама е по лесно да сме прости прекупвачи на боклуци!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: