Тотю Младенов: Минималната заплата 290 лв., ако има ръст на производителността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
17:14 / 26.08.2011
5597
От догодина минималната работна заплата може да стане 290 лева, ако има ръст на производителността на труда. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

"Синдикатите и работодателите трябва да направят всичко възможно, до 15 септември сме им дали срок, да договорят механизма за определянето на минималната работна заплата. Нека да стартират преговорите по браншове, отрасли и тогава ще стане ясна истинската картина и какви са перспективите за догодина. Ако има ръст на производителността на труда, смятам, че е възможно това да стане. Диалога, който водим със синдикатите и работодателите, смятам, че ще го продължим по този начин, за да има социален мир", каза още Младенов.

Министър Тотю Младенов заяви, че приоритет номер едно за следващата година е да се потърсят такива финансови и икономически механизми, които да създават заетост.

Източник: БНР


Виж коментарите (26)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).