Тотев: Общините в България изпитват огромни затруднения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:12 / 28.01.2022
1878
"Общините в България изпитват огромни затруднения не само с уличното осветление, но и във всички сфери и услуги, които предоставят. Високите сметки за ток изправят пред огромни предизвикателства общинското здравеопазване, а сметките на Комплексния онкологичен център в Пловдив са скочили от под 20 до над 50 000 лева. Затруднения изпитват и културните институции в града", обяви Иван Тотев. И добави: 

"Това заявих днес в кулоарите на Народното събрание, където заедно с колегите от парламентарната група на ГЕРБ подробно разяснихме нашето искане за въвеждане на компенсаторен механизъм за електроенергия на общините, болниците, училищата, социалните и религиозни структури.

Огромните проблеми, произхождащи от високите цени на електроенергията, са във всяка от тези сфери. Преди няколко дни в Министерство на финансите бе проведена среща на Националното сдружение на общините в Република България за този голям проблем. Отговорът от финансовото ведомство обаче, който е получен с писмо, е, че общините могат да използват суми от други пера от общинските бюджети за покриване на текущите нужди. 

И тук разговорът за компенсация за цената на електричеството е изключително важно, защото тези разходи се отразяват във възможностите на общините да изпълняват своите дейности, свързани до голяма степен с обслужване на гражданите – социално, административно и други.

За това за нас е изключително важно този проблем, който видимо се изразява в гасене на уличното осветление в населените места, да бъде решен и да има достатъчно добра компенсация, която да подкрепи общинските бюджети в тези изключително тежки времена".

Виж коментарите (1)

Още по темата (43):
13.09.2022 Пловдивските булеварди - тъмни като в пещера
25.03.2022 200 лева за ток на човек в студентско общежитие
23.03.2022 Студентите ще получат помощи за високите сметки за ток в общежитията
10.03.2022 Новият председател на КЕВР: Няма да има шоково увеличаване на цените на
тока
09.02.2022 Уличното осветление в община "Родопи" започва да работи нормално
07.02.2022 Експерт: Режимът на уличното осветление увеличава риска от катастрофи
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).