Томислав Дончев: Солидарни сме с Лондон, ние сме в ЕС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
11:53 / 01.04.2018
3998
България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала около отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Лондон."България няма как да е между ЕС и Русия. 

България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка. На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията ѝ по случая, той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев. "Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът."Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира той.

Източник: Нова ТВ

Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).