Тийнейджър изживя истински кошмар в собствената си стая

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:53 / 24.10.2016
6423
14-годишен гимназист е приет през нощта в спешно отделение в Благоевград, след като изведнъж изпаднал в детска невроза. Момчето се приготвяло за сън, когато неочаквано изпаднало в нестабилно състояние, страхувал се най-вече от тъмнината, дразнели го дори познатите му предмети в стаята, изпитвал силна тревога, предаде struma.bg.

Майката на тийнейджъра, който е отличник математик, предприела бързи мерки за овладяване на поведенческата криза. Момчето е транспортирано до спешно отделение на благоевградската болница.

Проведена е консултация за овладяване на тревожното разстройство, момчето било с ясни спомени за личните си данни, но имало рязка промяна в поведението му. Според лекарите се касае за нервно-психичен проблем, насочен е за допълнителни консултации.

"Адаптация към условията на учебно-възпитателния процес, чиито изисквания непрекъснато се завишават, обкръжаващата среда и формирането на личността на тази възраст са предпоставка за детските неврози", поясни директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Митев.

Най-често застъпените фактори за възникване на неврофункционалните разстройства са психичното натоварване и нерационалният дневен режим, неправилният възпитателен подход и променливото отношение на родителите към детето, допълни още болничният директор. 

В проучване на здравните експерти е установено, че почти половината деца изживяват страхова нагласа. Статистиката сочи, че невротичните разстройства се установяват при 31% от момчетата и 28% от момичетата, децата най-често срещат трудности в общуването със своите връстници. 

Фактите показват още, че близо 40% от децата страдат от неспокоен сън, а 2/3 от възрастните (родители, учители и други) прибягват до агресивни действия - викове и забележки, за да контролират поведението на децата.

Нервните разстройства при определени условия могат да станат причина за промени в характера и реактивността на поведението.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).