Терзийски, ПП: Сформираното мнозинство в парламента крие министри, да си направят кабинет и да управляват

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
10:17 / 15.11.2022
961
"Мнозинство, което се е сформирало в зала, крие служебните министри и не иска да ги допусне до парламентарен контрол, това заяви за предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус" депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски.

"Парламентарният контрол за минала седмица беше отменен, беше отхвърлен в зала, е ние имахме актуални въпроси към доста министри. Бяхме предложили две изслушвания, имахме въпроси към енергийния министър, към регионалния министър. Редно е това мнозинство, ако има обща визия, просто нека да си направят кабинет и да управляват, а не да се крият зад служебното правителство", каза Терзийски и допълни: "Няма никакъв вариант ГЕРБ и ПП   да управляват заедно. ГЕРБ знаят, че царят им е гол и в момента търсят смокиново листо да прикрият голотата му".

Коментирайки предстоящите  разговорите на ПП с "ДПС, "Възраждане" и "Български възход" по бюджет 2023, от думите на Терзийски стана ясно, че от ПП очакват на предстоящите срещи всяка една от партиите да представи своята визия за бюджета, като най-важно е да се излезе пред служебното правителство с една обща позиция и да се изиска те да вкарат бюджет в народното събрание, за да може всяка една от партиите да предложи политики, които да бъдат обсъдени, за да има смисъл от тези разговори.

"Бюджетът трябва да е насочен към хората и към актуалните проблеми към днешна дата. Основната цел на "Продължаваме промяната" е да спазим ангажиментите към избирателите си, които сме поели по време на предизборната си кампания.  Ние сме заложили мерки към хората  - 16  политики, които са заложени в нашите предложения към бюджета, искаме да се работи  и по Антикорупционния закон", каза още той и допълни:  

"България има нужда от работещ парламент. Ако не могат от ГЕРБ да сформират правителство - да си кажат, да си признаят че са свалили един работещ кабинет, а сега са некадърни да направят свой".

След една година в политиката, сега сме много по-опитни в сравнение с миналата година, разбрахме, че промяната няма да стане бързо, ще трябват много повече битки, но и пътят е по-ясен. Няма да отстъпваме от него. Имаме ясно структурирани цели и планове. Работим активно върху Закона за устройство на територията,  върху Антикорупционния закон. Корупцията е на много нива и битката ще е дълга и тежка", каза Йордан Терзийски.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).