Танкове и бойни машини окупират пътищата ни, спазвайте мерките за безопасност

Автор: Васил Динев
Коментари (10)
10:47 / 29.05.2019
10542
Бойна техника превзема пътищата ни за повече от месец. Причината е, че от 28 май до 3 юли през територията на нашата страна ще преминават войски и военни машини, които ще участват в ученията "Saber Guardian - 2019", "Шабла - 2019", "Strike Back - 2019" и "Swift Response -2019". Военните колони ще пресекат страната от гръцката до румънската граница.

За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура, предупредиха от министерството на отбраната.

Преминаващите колони с камиони, танкове, БТР, бойни машини и артилерия ще използват полигоните в Николово и Ново село. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане.

 

Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол, обясняват от министерството на отбраната.

Основният маршрут за придвижване през територията на България е ГКПП Капитан Петко Войвода - ГКПП Русе и обратно. От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на "Военна полиция", които ще ескортират колоните.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).