Съседка разказва за ужаса, разиграл се във входа с двете загинали дечица

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:48 / 11.10.2021
4483
Съседка на Емил и Мартина, семейството, което бе задържано за умишлен палеж на апартамента, в който загинаха двете им невръстни дечица, разказа за изживения ужас по време на пожара, предаде репортер на Varna24.bg.

Жената се спасила по чудо, след като близки са й помогнали да напусне навреме дома си на втория етаж, точно над горящия апартамент на ужасите. 

Както медията ни съобщи, родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. "Владислав Варненчик“ са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК.“

Това заяви вчера административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов на брифинг във връзка с тежкия инцидент, при който бе установена смъртта на две деца. 

Окръжният прокурор на Варна добави, че мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“. За престъплението,  за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът възникна в събота вечер в квартал "Владислав Варненчик“, блок 406, вх. 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две деца, които са починали.

Прокурор Конов обяви, че резултатите от съдебно – медицинската експертиза, назначена за да установи причините за смъртта на децата, показват, че едно от тях се е задушило от дима. И допълни, че се работи за изясняване причините за смъртта на другото.

Работи се за установяване причините и обстоятелствата около възникването на пожара. Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на свидетели, очакват се резултатите от назначените експертизи, каза в заключение Красимир Конов.

Разказа на съседката вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
14.02.2023 Потресаващата история за момиче, което почина в дома си, а баща му не забеляза цял месец
10.12.2021 Мартина поиска от съда да я пусне за погребението на детето й, загинало в пожара, за който е обвинена
09.11.2021 Мартина, обвинена за пожара, погубил две дечица, остава в ареста
19.10.2021 Емил, обвинен за огнения ад, в който загинаха две деца, остава в ареста
12.10.2021 Задържане под стража за Емил и Мартина, чиито деца загинаха в огнената стихия във "Владиславово"
12.10.2021 Това са родителите, оставили дечицата си да изгорят в пожара във
Варна
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).