Съпругата на трагично загиналия алпинист Боян Петров намери своето призвание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:42 / 25.12.2020
122671
За никого не е тайна, че съпругата на покойния алпинист Боян Петров, Радослава, е човек с голямо сърце. А поредното доказателство за това е, че още от началото на пандемията тя се включи като истински боец в борбата с Ковид-19 и стана доброволец в Александровска болница, където помага на тежко заразените и до днес. Тази сутрин Радослава даде телевизионно интервю, в което най-искрено разказа за дните си в Ковид - отделението. Тя разкри и че е започнала да учи за медицинска сестра в Медицинския университет в София. В момента съчетава работата в болницата с онлайн обучението, което по думите на Радослава, освен негативи, си има и своите положителни страни.

Вдовицата на Боян Петров сподели, че би искала да помага на здравите хора и в момента се чувства по-скоро като наемник, отколкото като доброволец. Тя не скри, че е настъпил изключително тежък период в болницата с много повече напрежение, страх и паника. Пациентите са наистина много и често се сблъсква с тъжни ситуации, но въпреки всичко е там, за да помага на изпадналите в беда. Дори някои се връщат при нея след оздравяване, за да ѝ благодарят за грижите и доброто отношение. Радослава развълнува зрителите и с откровение, свързано с голямата ѝ любов - алпиниста Боян Петров. Тя сподели, че макар от смъртта му да е изминало много време, все още не е загубила духовната си връзка с него, която усеща най-силно, когато е в планината. Понякога дори си представя какво би направил той в днешно време, тъй като бе диабетик, а болните от това заболяване са от най-застрашените в момента. "Понякога си представям какво би помислил, ако той можеше да ми каже нещо. Щеше да ми каже, че винаги е доволен от мен“, категорична е Радослава.

Виж коментарите (1)

Още по темата (64):
01.06.2022 Кирил Петков подкрепи инициатива за Боян Петров
06.12.2021 Филмът за Боян Петров спечели голямата награда на фестивала в Краков
30.11.2021 Пълна зала по време на премиерата на филма за Боян Петров
28.11.2021 Жената на Боян Петров проговори три години след смъртта му
24.11.2021 Кирил Петков се появи в трейлър на филм
19.11.2021 Дъщерята на Боян Петров ще присъства на премиерата на филма "Отново съм
тук"
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).