Суперновина за българските пенсионери!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:12 / 25.02.2021
138238
160 милиона лева допълнително ще бъдат дадени на българските пенсионери през април, съобщи пред журналисти в Билинския манастир министърът на финансите Кирил Ананиев. По думите му това е добавката от 50 лв., която правителството е поело като ангажимент да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка. На този етап тя е до 30 април и 50-те лева са гарантирани, заяви Ананиев.

Според него макар че се намираме в изключителна ситуация от гледна точка на пандемията, ако тя продължи, правителството е в правомощията си да удължи това изплащане.

В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването, посочи министърът.

По думите му тези хора са изнесли голяма част от изграждането на държавата и заслужават подобен добър жест. В никакъв случай той не е предизборен, средствата са предназначени за потребности, които хората имат, увери Ананиев.

Кирил Ананиев присъства на тържествен водосвет в изцяло реновираната църква в Билинския манастир "Св. Архангел Михаил" в община Брезник.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).