Съдбата на баба Станка разплака цяла България, но добротата победи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:57 / 19.04.2018
5284
Самотно живеещата баба Станка от старозагорското село Кравино получи помощ и подкрепа от цялата страна – строителна бригада възстанови безвъзмездно срутената ѝ от дъждовете къща, а доброволци превърнаха къщата в дом, като осигуриха техника и мебели, съобщава bTV.  

На 19 март тази година покривът и две от стените в дома на възрастната жена не устояха на силния вятър и дъжда. Така, освен без близки, 83-годишната баба Станка остана и без подслон. Надеждата ѝ върна напълно непознат човек – Юсни Ибрям и наетата от него бригада ремонтират безвъзмездно срутената къща. Жестът им пък стана причина доброто да продължи нататък – Лео Кадели от "Приятели, помагайте“ гледал репортажа за стореното от Ибрям и решил също да се притече на помощ. Тя вече има ново легло, матрак, диванче, телевизор, гардероб, печка, хладилник.  

"За мен това е голямо чудо! Не очаквах тези работи“, признава баба Станка.   "Обикаляхме цяла България, събрахме дарения за нея“, разказва Лео. Освен заради мебелите и техниката, Лео Кадели пропътува разстоянието от София до село Кравино, за да се запознае лично с бригадата, подарила нов дом на възрастната жена.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).