Стефан Диомов оцеля след тежка операция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:15 / 01.03.2020
24624
Доброволно на изключително тежка операция се е подложил композиторът Стефан Диомов. Години наред той отлагал интервенцията, но проблемите с дисковата херния, която получил отдавна, нараствали. До скоро бастунът го спасявал и не му било чак толкова мъчително да се държи на краката си, но болките се усилили и лекарите не давали никак добри прогнози за него. Да предприеме мерки досега го спирали единствено плашещите статистики, че голям процент от оперираните никога не прохождат.

След ядрено-магнитен резонанс и няколко скенера Диомов се оставил в ръцете на специалистите в болница "Св. Иван Рилски“. Всичко в операционната минало по план, а основателят на обичаната музикална формация "Тоника“ дори изненадал докторите, като проходил само няколко дни след тежката операция. Най-горд бил, че захвърлил досадния бастун и сега можел да се движи като младеж. Все пак трябвало да е предпазлив и да не се вълнува излишно, защото от 2014 г. насам страдал от сериозни сърдечни проблеми. Тогава дори бе приет по спешност в болница със силно предсърдно мъждене и в свое интервю призна, че не се чувства добре.

"Болестта ми е на психогенна основа, забранено ми е да се радвам и да тъгувам. Лекарите с цялото си безумие ми препоръчват да живея спокойно, но аз не съм такъв човек, продължавам да се вълнувам, това не могат да ми го забранят, аз изпадам в крайности“, споделя Диомов, който дори на 74 г. търси екстремни изживявания.

В последните години хобито му е да пътува до екзотични дестинации по света и да прави снимки на природата и животните там с професионалния си апарат. Последно Диомов акустира в далечна Кения, а фотосите показа на специална изложба. За новата година си пожелавал да спретне и втора такава, след като предходната пожънала голям успех, пише "Ретро". Другото му желание било най-после да работи с примата на естрадата Лили Иванова, с която никога не са срещали творческите си пътища. Звездата обаче предпочита по-младата генерация композитори, особено след като се скара с всички големи имена в бранша като Митко Щерев, покойните Асен Гаргов и Тончо Русев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).