Стана ясно какво е правил убиецът на Милен Цветков преди катастрофата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:50 / 05.10.2020
33833
Това, което е ясно от последните 4 месеца е, че обвиняемият се е движил с 99 км/ч, както и че няма опит за спиране на движението на автомобила. Спирачен път няма. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия адв. Менко Менков, адвокат на наследниците на убития на пътя от друсан шофьор Милен Цветков. 

"Интересното в друга експертиза е, че обвиняемият е бил вменяем, въпреки че е бил на 3 вида наркотични вещества", съобщи още защитникът. 

Категорично е доказано, че именно обвиняемият Кристиан Николов е управлявал колата, убила Цветков. Има отпечатъци по волана на колата, разкри адв. Менков. 

"Обвинението сочи, че Кристиан е шофирал под евентуален умисъл. ой е допускал какво може да се случи под тези опиати. Кристиян отрича да е ползвал дрога, но според чатове и експертизи, това е факт", каза още той. 

Вероятният прием на тези наркотични вещества е 12-24 часа преди произшествието. Вечерта преди инцидента е имало тържество, на което Кристиан е празнувал, а на обяд на следващият ден е започнало движението им по пътя. На същия ден вечерта става катастрофата. Обвиняемият и приятелите му са спали до обяд на този ден, но това не е довело до изчистването от дрогите, разкри адвокатът. 

"Чатовете на обвиняемия показват, че той е знаел въздействието на наркотичните вещества. По време на разпити той заяви, че не е приемал дрога, а хранителни добавки", коментира адв. Менко Менков. 

Кристиан Николов е в ареста, а не под домашен арест. Законът предвижда наказание от затвор до 20 години и лишаване на право от шофьорска книжка до живот.

Виж коментарите (4)

Още по темата (204):
21.01.2024 Пред Лора Крумова проговори дъщерята на Милен Цветков
31.12.2023 Правят филм за живота на Милен Цветков
19.09.2023 В София откриват чешма в памет на Милен Цветков
27.07.2023 ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков при катастрофа
25.07.2023 Mинистър Калин Стоянов: Присъдата по делото за Милен Цветков е пробив и може да се наложи като практика
24.07.2023 Адвокат за присъдата за катастрофата с Милен Цветков: Решението на ВКС е
спорно
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).