Срещата на ГЕРБ започна с разгорещени дебати

Автор: Луиза Транчева
Коментари (0)
10:50 / 11.11.2023
1594
Започна Националното заседание на ПП ГЕРБ, което се провежда във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Освен ръководството на партията, в срещата участват и кметове от цялата страна, част от които са и членове на Националното сдружение на общините в Република България, чиито председател е новоизбраният кмет на старата столица Даниел Панов. Към момента кметовете и лидерът на партията Бойко Борисов обсъждат въпроса с повишението на данъците на местни ниво, както и бъдещия бюджет на страната. 

"Евроатлантическите неща ги свършихме. Бронираните машини ги гласувахме. Въпросът е сега да докажем на хората, че има смисъл това да съществува /сглобката бел. авт./. Ще искаме да бъде записано по именно – за Монтана кое ти е най-важното еди кое си, за Велико Търново – еди кое си“, заяви лидерът Бойко Борисов.

Кметът на Монтана Златко Живков посочи, че Общините няма как да бъдат компенсирани с повишаване на налозите в ресторантьорския бранш и с патентите.

"Дори в най-туристическите общини, каквато е Търново, в която сме днес, това няма да се случи или ще се случи за много малко хора“, допълни Живков.

Той продължи и с това, че местните данъци не са променяни от 2007 година, а месните власти настояват за преразглеждането им вече 13 години.

Борисов заяви от своя страна, че ГЕРБ е влязла в изборите със заявката, че данъците в държавата няма да бъдат повишавани, но кметовете по места имат право сами да взимат решения.

Градоначалниците са категорични и, че няма как да управляват без държавен бюджет и настояват такъв да бъде приет в най-кратки срокове, като финансовата рамка трябва да е съгласувана с тях.

"Новият бюджет задължително трябва да е съставен в подкрепа на общините“, категоричен бе Томислав Дончев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (694):
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт по медиите
13.05.2024 49-ият парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
06.05.2024 Почина Петя Ставрева
01.05.2024 Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хазарта
30.04.2024 Георги Лозанов каза защо промените в закона за хазарта стават сега
Още новини от Национални новини:
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването
Стачка на университетите, ще блокират пътища
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Еманюел Макрон препоръча Варна като една от своите топ дестинации...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).