Софиянци обичат мусака, а пловдивчани и варненци – пилешка супа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:47 / 16.01.2023
1219
Българите предпочитат американската и италианската кухня вместо традиционната, сочи проучване кои са най-често поръчваните до дома и офиса храни. На първо място, вместо мусака например, застават бургерите, следвани от пица, дюнер и гироси, разкриват данните на "Глово“.

Апетитът към традиционните български ястия расте. През 2022 г. доставките са се увеличили почти четири пъти в сравнение с предишната година, като на най-голям интерес са се радвали кюфтетата по чирпански. Веднага след тях се нареждат лещата и незаменимият в горещините таратор.

От местната кухня в София най-често са избирали мусаката, а в Пловдив и Варна - пилешката супа.

А по-екзотично?

Не липсва и интерес към екзотичните вкусове - през миналата година доставките на азиатска храна са скочили с 253% в сравнение с предходната година, като потребителите са опитвали основно риба тон и сьомга. По-тежките, но неустоими специалитети от Близкия изток - фалафел, шиш таук и пилешки дюнер, също са желан избор.  

 Градските куриери все по-често изпълняват и необичайни поръчки. В Топ 3 през отминалите 12 месеца влизат пълната колекция на книжната поредица "Игра на тронове“, комплект игли за шиене и изкуствени мигли.

През 2022 г. топ потребителят е направил 585 поръчки, а доставката на най-висока стойност - 1785 лева в напитки за парти, е била за софиянец.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).