Софи Маринова не успя да се класира за финала на "Евровизия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (93)
00:20 / 25.05.2012
11408
Софи Маринова не успя да се класира за големия финал на "Евровизия" в събота. Според регламента обаче за нея нямаше право да се гласува с sms от собствената й страна България.

На втория полуфинал на 24 май вечерта се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Испания, Малта и Турция.

Тази година 42 страни вземат участие в музикалното състезание. Страната-домакин е избрана, защото миналата година е спечелила конкурса с песента "Running Scared".

На първия полуфинал участваха осемнадесет страни - Черна гора, Исландия, Гърция, Латвия, Албания, Румъния, Швейцария, Белгия, Финландия, Израел, Сан Марино, Кипър, Дания, Русия, Унгария, Австрия, Молдова и Ирландия. Единствено зрителите от тези страни можеха да определят първите финалисти в конкурса. Те трябваше да са десет на брой и изборът им стана чрез телефонно и SMS гласуване.

Същите бяха правилата и за втория полуфинал, в който взе участие нашият претендент за отличието "Песен на "Евровизия" - Софи Маринова с хита си "Love Unlimited".

На този втори полуфинал изпълненията си представиха и Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Турция.

В събота, на финала, освен достигналите до него след полуфиналите 20 песни, в състезанието ще се включат и нови 6 - от Германия, Франция, Италия, Испания, Великобритания и Азербейджан.

В организацията на конкурса бяха вложени десетки милиони евро. Дори специално за събитието бе построена Кристална зала. Пищната обстановка навежда на факта, че средства не са пестени. Трите концерта могат да бъдат наблюдавани в тази зала от около 16 000 души. Смята се, че зрителите на надпреварата пред малкия екран ще бъдат над 100 милиона в целия свят.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (93)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).