ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сняг превалява в различни части на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 12.12.2009Коментари (0)2121
© Plovdiv24.bg
Сняг превалява в различни части на България. Снежна покривка се е образувала в планините. На повечето места по ниското снегът е няколко сантиметра. Температурите са около и малко под нулата. Заради снеговалежа на места са въведени ограничения за движението. Автомобилите трябва да са със зимни гуми.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Обзор - Слънчев бряг. Всички автомобили трябва да с вериги. Шофьорите да спазват въведените ограничения.

Пътят за Шумен е опесъчен и разчистен. По рано днес беше създадено временно затруднение на движението в района на Каспичан, шуменско. Причина за това бяха влизащите в страната тежкотоварни автомобили и ТИР-ове, необорудвани за движение в зимни условия. Водачите на МПС да не тръгват на път без да са оборудвали автомобилите си със зимни гуми и вериги.

Навсякъде във Варненска област вали сняг. Пътищата във Варненска област са проходими при зимни условия и няма затворени за движение участъци. Екипи на „Пътно управление" опесъчават пътищата и те са проходими при зимни условия. Частични заледявания има във високите части на областта, в общините Дългопол и Долни чифлик, както и в района на гр. Аксаково и с. Кичево. Видимостта навсякъде е добра.

Пътищата в Добричка област са заснежени. Снежната покривка е около 3 см. Общо 23 машини почистват пътищата в региона. В Добрич още преди дни фирмата, отговаряща за зимното поддържане на пътните артерии, подготви сандъци с пясък в рискови зони. 4 машини почистват снега по пътищата в града. Навсякъде проходимостта е при зимни условия. Няма промяна в организацията на движението в Добрич.

Около 5 см е снежната покривка в Габровска област, съобщиха от Областно пътно управление - Габрово. Пътните настилки навсякъде са заснежени. В момента се опесъчават. Няма затворени за движение участъци. Температурата в областта е около 0 градуса. На прохода Шипка е - 7 и вали слаб сняг. Там остава забраната за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

Сутринта имаше закъсали коли в Балкана съобщиха от Областна дирекция на полицията в Сливен. Постъпил е сигнал за закъсал автомобил край котленското село Мокрен. Заради заснежения и хлъзгав път една кола се е завъртяла и е препречила пътя. Образувала се е колона от няколко коли, които не могат да продължат пътя си заради закъсалия автомобил. Снежната покривка в планината е 5 сантиметра. Няма информация за други закъсали коли по пътищата на област Сливен.

Навсякъде в Пловдивска област вали слаб и мокър сняг. Пътните настилки са мокри, но сняг не се задържа по тях. 3 см сняг има единствено на хижа "Студенец". Там в момента се опесъчава. На Беклемето пътят също се опесъчава, въпреки че не е навалял сняг. Там е задължително ограничението за тежки автомобили с ремаркета и полуремаркета. Преминаването през прохода трябва да става с вериги, информираха още от ОПУ. Температурите в областта варират от - 3 до +3 градуса. Остава опасността от падащи камъни на Беклемето и по пътя Девин - Кричим. Пътната настилка по автомагистрала "Тракия" е мокра, там също леко ръми, мрачно е, но видимостта е добра.

Пътищата в Пазарджишка област са мокри, а в планинските участъци има и частични заледявания, съобщи дежурният в Областно пътно управление Пазарджик. Има въведени ограничения за преминаване на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат. Опасност от падащи камъни има по пътя за Белово, при кръстовището за село Габровица и по пътищата Пещера- Батак - Широка поляна, Варвара- Гара Костандово и Голямо Белово - Юндола. Затворен е 20-метров участък от лявата лента на третокласен път Мало Конаре - Овчеполци- Дюлево. Там е въведена организация за движение на моторни превозни средства само в дясната лента.

В област Смолян вали сняг. Пътищата са нормално проходими без въведени ограничения. Температурата в курорта Пампорово е минус 5 градуса, а в Смолян е минус три градуса. Снежната покривка в курорта е три сантиметъра, а в Смолян, един. Където има образувани заледявания, се извършва опесъчаване.

Снежна покривка от около 3 сантиметра се е натрупала в Тополовградско в района на "Звездата", това съобщи дежурният в Областната дирекция на МВР - Хасково. На мястото са машини, които чистят и опесъчават пътя. Пътищата в цялата Хасковска област са мокри, в Хасково също вали сняг, все още няма образувана снежна покривка.

Пътищата в Кюстендилска област са проходими при зимни условия. Дежурният в Областна дирекция на МВР-Кюстендил съобщи, че навсякъде в областта превалява сняг, по-обилен във високите места. В района на Гюешево и по пътя за София, край „Стражата" снеговалежът е силен, но все още се задържа по пътното платно. Областно пътно управление в Кюстендил е в готовност за почистване на пътищата, техниката е проверена, получени са инструкции. В районите на Дупница и Сапарева баня няма снеговалеж. Остава затруднено преминаването по пътя Кюстендил - ГКПП-Гюешево, край село Гърляно. Движението в района се осъществява с намалена скорост и само в едната пътна лента. Заради разрушен мост, над река Бистрица, е затворен пътят между селата Ябълково и Копиловци. По предписание на Пътна полиция светофарната уредба, поставена на кръстовището с булевард „Македония" и улица „Цар Симеон" няма да работи през следващите дни.

Сняг вали в Разлог и Банско, започва да се образува снежна покривка. Това съобщи дежурният в Областна дирекция на МВР Благоевград. Пътните настилки в Пиринско са мокри и хлъзгави. Няма въведени ограничения за движението и скоростта на превозните средства. Сняг вали в Сандански, по високите части от града се образува снежна покривка. Слаб дъжд вали в Петрич.

Слаб сняг прехвърча в София, температурата е -2 градуса. Пътните настилки към този момент са сухи, видимостта е добра, светофарите работят. Движението по бул. „Сливница" е интензивно в посока центъра. В района на Сточна гара и Лъвов мост трафикът е натоварен. По бул. „Ген. Данаил Николаев" и бул. „Ситняково" движението се осъществява нормално. Много натоварено е движението на бул. „България". Вече има колони от автомобили пред светофарите на ул. „Тодор Каблешков", бул. „Гоце Делчев", бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов". Задръстване има на „Красно село", интензивен е трафикът по бул. „Цар Борис ІІІ" и в двете посоки, повече в посока Перник. Натоварено е по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" при НДК, метрото, Националния стадион, бул. „Васил Левски", Ректората, Орлов мост. Интензивно е движението по бул. „Цариградско шосе", Околовръстен път.

Пътят през прохода Петрохан е частично заледен, съобщи дежурният в Областно пътно управление - Монтана. Пътната настилка се почиства и опесъчава. До 50 метра е намалена видимостта на прохода Петрохан поради падналата мъгла. Времето е облачно и тихо, температурата е минус 5 градус. Остава забранено преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета. В Монтана и региона преобладава облачно и тихо време, температурите са съответно - 2 и 0 градуса. Пътните настилки в Монтанска област са сухи, във Видинско на места са мокри.

Трафикът към трите гранични пункта във Видинско е спокоен, няма образувани колони от тежкотоварни автомобили.

Източник: агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 69
30.01.2010 »
25.01.2010 »
25.01.2010 »
25.01.2010 »
24.01.2010 »
24.01.2010 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: