ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Служители на пловдивския затвор протестират в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 07.06.2012Коментари (1)5835
© Plovdiv24.bg
На 10 юни (неделя) от 13.00 ч. пред Министерство на правосъдието и Министерство на финансите в София ще се проведе мирен протест на служители от ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", в който участие ще вземат и служители от затвора, следствения арест и пробационната служба в Пловдив.

Протестът ще се премине под мотото "Европа и за нас".

Воден от своята решимост да отстоява правата на служителите в Министерството на правосъдието и като намира системата на местата за лишаване от свобода за най-нереформираната в България, синдикатът на служителите в затворите в България започва серия от протестни действия.

Ако междувременно не бъде намерено решение на исканията на служителите и не се обърне внимание на многобройните им проблеми, поставяни неведнъж на вниманието на компетентните ръководители на всички нива, ще се потърси съдействие от министър-председателя Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, президента Росен Плевнелиев, еврокомисаря по правосъдие и вътрешен ред Сесилия Малмстрьом.

Възможно е да се премине към организиране и на други възможни, разрешени от закона действия като протест пред сградата на посолството на страната председателстваща ЕС - Кралство Дания в София, обявяване на гладна стачка от УС на синдиката и други.

Въпреки протестните действия, които по закон не могат да бъдат ефективни, служителите ще продължат да изпълняват стриктно служебните си задължения и няма да допуснат нарушаване на реда, съобщават организаторите от Синдиката на служителите в затворите в България.

Основната причина за протеста е неосъществения до момента диалог с министъра на правосъдието и министъра на финансите, с цел предоставяне на необходимите допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване дейностите по изпълнение на наказанието "лишаване от свобода", "пробация" и "задържане под стража" и за увеличаване на социалните плащания на служителите в ГД "Изтърпяване на наказанията" и ГД "Охрана", които не са индексирани повече от десет години.

Други причини за недоволството сред служителите са: липсата на ясна политика по отношение на наказателно-изпълнителните органи в последните две десетилетия; отсъствието на връзка между отпусканите от държавата средства за издръжка на системата и реално необходимите за нормалното й функциониране; незачитане на трудови и социални права на служителите; прояви на груб антисиндикализъм по места и незачитане свободата и правото на сдружаване; непрозрачност и непрецизност в кадровата политика по места; липса на прозрачни процедури на обществените поръчки за доставка на униформено облекло и обувки и други.

"Исканията ни са от социален и професионален характер, не са насочени срещу настоящото управление и нямат политически оттенък", уточняват организаторите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ха така - затворите препълнени, пазачите недоволни - остава да затворим затворите и да пуснем затворниците на свобода - то и без това се чудят как и срещу колко да ги помилват :) Йекшън уважаеми другарки и другари :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: