Следователи предизвикват Кирил Петков и министрите на шахмат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 13.01.2022
1075
Камарата на следователите в България е отправила покана до премиера Кирил Петков за провеждане на благотворителна приятелска среща по шахмат между отбори на Националната следствена служба (НСлС) и на Министерския съвет.

По време на коледните и новогодишни празници Кирил Петков загуби демонстративна игра по шахмат от 10-годишния Данаил Попзафиров и от камарата на следователите обясняват, че това е провокирало и тяхната покана.

Предложението им е отборите да са от по осем души, като във всеки да участват по две деца, а останалите шестима състезатели да са следователи от НСлС и съответно министри от кабинета на Петков. От камарата предлагат да се проведат две срещи на разменено гостуване, като първата е в сградата на НСлС, а реваншът – в Министерския съвет. Те предлагат и съдия на двубоите да е д-р Венета Петкова, която е международен съдия по шахмат и треньор на Данаил Попзафиров, пише lex.bg.

"При положителен отговор от страна на министър-председателя на отправената покана, Камарата на следователите е готова преди шахматните срещи да организира благотворителна кампания, като събраните от нея средства ще бъдат предоставени на фондация "Емил Шарков“ в помощ на децата на загиналите служители на МВР“, обявиха от камарата.

Следователите припомнят, че в последните години са участвали в подобни демонстративни игри, като през 2016 г. беше организирана среща с фондация "Веселин Топалов“ в сградата на Висшия съдебен съвет. Там те участваха в едновременна игра на 12 дъски с бившия световен шампион Веселин Топалов, в която се включиха две млади български шахматистки, боксьорът Кубрат Пулев и бившият футболист Христо Йовов. Година по-късно в същия формат беше организирана игра с бившия световен шампион Анатолий Карпов от Русия.

От камарата посочват, че подобна инициатива би била добър знак, че властите в България могат да имат добро взаимодействие и да работят съвместно в полза на обществения интерес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).