Слави: И какво да ги правим сега тия кавали, след като вече сме ги избрали?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
15:57 / 21.05.2020
40783
Няма промяна в позицията на Европейската комисия по отношение на изпълнението от страна на България на всички нейни ангажименти в контекста на Механизма за сътрудничество и проверка. Това обяви външния министър Екатерина Захариева във "Фейсбук“, след като в сряда в препоръките към България от новия Европейски семестър беше посочено, че ЕК продължава да следи борбата с корупцията и реформата на съдебната система.

Слави Трифонов обаче не е никак съгласен с това твърдение на външния министър и подлага за пореден път някой от властта на критика. Ето какво пише:



Вчера излезе позицията на Европейската комисия за мониторинга над съдебната система и корупцията в България. И от доклада става ясно, че мониторингът над България продължава.


Цитирам дословно: "Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България."

С тези изречения Брюксел потвърждава, че въведеният преди 13 години мониторинг продължава да действа, защото явно България не е изпълнила уловията за реформа на съдебната система и ефективност при борбата с корупцията.

И днес сутринта, във фейсбук профила си, външният министър Екатерина Захариева заяви следното: "Мониторингът на ЕК върху България е вдигнат".

Абе хора, какво става, бе?! Външният ни министър не просто лъже, а направо.... нямам думи да опиша какво прави. Това е толкова абсурдно, нелепо, дори престъпно, че направо е сюрреалистично. Европейската комисия заявява, че мониторингът над България не е паднал, а външният министър на България заявява, че е паднал.

А сега, де! Ще цитирам една песен, в която се казва:

“…И какво да ги правим сега тия кавали,

след като вече сме ги избрали?"

Виж коментарите (45)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).