Скандалът с европарите за чалгата отекна по света! BBC: Това е пълен абсурд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
11:44 / 17.01.2013
4559
Като "пълен абсурд" окачестви Би Би Си наливането на милиони европари в българската чалга. След като Европейската комисия поиска да се провери детайлно проектът "Пайнер", спечелил субсидия от 2 млн.лв., скандалът гръмна и в световните медии.

Чалгата е вид българска попмузика, известна с гангстерския си имидж и честото появяване на оскъдно облечение жени, пише Би Би Си.

Наливането на 1 млн. евро в развитието на тази музика скандализира артистичните среди в България и те започнаха да готвят протести, допълва медията. Брюксел заяви, че иска да знае дали са спазени всички принципи за финансиране с евросредства. Скандалът накара говорител на Европейската комисия да заяви, че изборът на реципиента на парите е отговорност на българското икономически министерство, допълва Би Би Си. Световната медия цитира и реакциите на българските творци.

Това е чудовищно, това ли е единствената култура, която можем да покажем на света в тази идиотска държава, заяви тетралният режисьор Александър Морфов, припомня Би Би Си. Тя цитира и коментара на джаз пианиста Антони Дончев. Решението на ЕК да даде пари на процъфтяващи компании е пълен абсурд, казва той.

Българският рапър Мишо Рапъра написа на стената си във Фейсбук, че по време на криза европейските пари трябва да отиват в нови и малки компании, а не в големи монополисти, отбелязва още Би Би Си.

Източник: в. Стандарт

Виж коментарите (18)

Още по темата (5):
31.01.2013 "Пайнер" се отказа от европарите
17.01.2013 Европейско издание сравни попфолка ни с порно
16.01.2013 Европа се стресна от чалга скандала
15.01.2013 Теди Москов призова: На бунт срещу чалгата!
15.01.2013 Европа дава 1,6 млн.лв. за популяризиране на чалгата!
Още новини от Национални новини:
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването
Стачка на университетите, ще блокират пътища
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Еманюел Макрон препоръча Варна като една от своите топ дестинации...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).