Скандално: Шофьор на градския транспорт пие, докато вози пътници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:05 / 17.08.2022
9434
Около 16.30 ч. вчера екип на сектор "Пътна полиция“ се отзовал на сигнал от пътник в автобус на градския транспорт, който е забелязал водача да употребява алкохол, съобщиха от полицията в Пловдив.

На една от спирките 68-годишният шофьор е бил спрян и тестван с дрегер и апаратът отчел около 0,7 промила. Съставен му е акт за установеното административно нарушение, а свидетелството му за правоуправление е отнето до изчакване на резултата от химическия анализ на кръвната му проба.

От 10 до 16 август пътните полицаи са проверили 5146 МПС и 6092-ма водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 431 акта и издадени 1743 глоби с фиш. Засечени са 8 неправоспособни водачи.

10 шофьори са управлявали под въздействие на алкохол до 1,2 промила, а при други 9, дрегерът е отчел над тази стойност - срещу тях са образувани бързи производства.  Седем са хванатите шофирали след употреба на наркотици или техни аналози. По случаите са започнати 5 бързи и 2 досъдебни производства. Трима от спрените за проверка са отказали да бъдат тествани с драг чек.

Ръководството на ОДМВР – Пловдив призовава гражданите, станали свидетели на всякакъв вид нарушения на ЗДвП  и опазването на обществения ред, да сигнализират своевременно органите на МВР, за да се прилагат необходимите мерки.

По отношение на пътнотранспортната обстановка - през седмицата са възникнали 25 катастрофи с един загинал и 39 ранени участници

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).