Скандалният бизнесмен пак избухна, вече знаел заплатите във фирмата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:45 / 12.02.2018
17504
Издънка - така бизнесменът Ивайло Пенчев определи собственото си изказване, че заплата от 800 лв. в България в момента не съществува. Той стана обект на критики и подигравки, след като потребители в социалните мрежи показаха обяви, от които се разбира, че в собствената му фирма се предлагат именно подобни по размер възнаграждения. 

Пред bTV той обясни, че след случая е събрал информация за "Уолтопия" и вече знае, че средната заплата е 1860 лв., а под 800 получават чистачките в един от заводите: "Нашите са много печени, чисто държат, не е като на летището". 

"Доходите нарастват по една единствена причина - защото има търсене на работници. Заплатите са нараснали много, в "Уолтопия" за 5 години са нараснали два пъти", подчерта Пенчев. 

Според него "България става все по-добро място за живеене и работене", а заплатите не мърдат само там, където няма предприемачи и в държавните институции ("Там не трябва да растат, трябва да ги съкращават"). Бизнесменът коментира темата с модерното робство във ферми в Западна Европа, като посочи, че ако спрямо работниците не е приложено насилие, то те могат винаги да си тръгнат, ако условията на труд са лоши. 

Ивайло Пенчев посочи, че харесва идеологията зад криптовалутите - без правителствени гаранции и посредници, но посочи, че една валута е успешна, ако е сигурен съхранител на стойност и лесно средство за транзакции. Затова и беше категоричен: "Не си купувайте биткойни!", защото виртуалните пари ще се провалят "като гръм и мълния". Очакванията му обаче са блокчейн технологиите и дистрибутираните регистри да получат голямо приложение.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).