Ще се търсят възможности за коледни добавки за пенсионерите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:08 / 05.10.2016
3558
Ще се търсят възможности за коледни добавки за пенсионерите, заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Тя уточни, че заедно с финансовия министър ще търсят резерви за коледни добавки за пенсионерите. Русинова коментира това пред журналисти след заседанието на парламентарната социална комисия.

Министърът съобщи, че се предвиждат промени в Кодекса на труда, с които да се урегулира броят на почивните дни в годината и на официалните празници. От там нататък право на всеки работодател и служител е да си ползва останалите права за отпуска или за сливане на почивни дни, каза министър Русинова.

В отговор на въпрос дали ще се повиши производителността на труда, ако отпаднат дългите почивни дни, Зорница Русинова каза, че такъв анализ би бил доста абстрактен. По думите й сливането е в интерес предимно на туристическия сектор, където има ръст на услугите, а за останалите сектори е въпрос на организация.

Източник: БТА


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
При евентуална продажба на ПИБ държавата би могла да възстанови и...
Голям удар на митничарите на ГКПП "Капитан Андреево"
Жител на Аксаково: Много е странно, че пътят се асфалтира
Издирват известен журналист
Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да дости...
Войчеховски: Крайно време е нивата на подпомагане да се изравнят ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).