Ще проверяват с детектори посетителите в училища и университети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:46 / 26.08.2012
3179
Училища и университети от новата учебна година ще трябва да проверяват багажа на посетителите с детектори. Това гласи указание на просветния министър Сергей Игнатов, спуснато към ректорите и шефовете на регионалните школски инспекторати. С него се засилват мерките за сигурност в учебните институции. Според новите правила след като минат през детектора, посетителите допълнително трябва да бъдат проверявани и от охраната.

Пазачите ще ровят ръчно багажа, ако се усъмнят, че има нещо нередно. Освен това ще се следи стриктно и за оставени безстопанствени вещи, както и за хора, които се навъртат без работа в района на учебните заведения. Охранителите имат за задача да следят и такива, които проявяват интерес към вентилационните и асансьорните шахти. В сградите ще се допускат само посетители, които имат предварително потвърден ангажимент, дори и ако идват да правят ремонт.

"Поставянето на детектор е въпрос на политика на училището. Много школа обаче не могат да си позволят да купят такова нещо при тези делегирани бюджети", коментира шефът на регионалния инспекторат в столицата Ваня Кастрева. Председателят на Съвета на ректорите проф. Ваньо Митев не беше запознат с указанието, но коментира поставянето на детектори като невъзможно. "Нашите студенти карат практика в 18 болници и това означава да съоръжим с детектори всички тях", заяви той.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).