Шофьори, стартира нова акция на пътя: Ще проверяват за употребата на алкохол и наркотици

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (1)
15:45 / 17.03.2022
2838
Стартират масови проверки за употреба на алкохол и наркотици от водачите на превозни средства. Това каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция“, ГДНП, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Операцията започва от днес. В резултат от изготвени анализи констатираме притеснителни изводи по отношение на пътнотранспортните произшествия възникнали след употреба на алкохол от водачите. Данните са изключително притеснителни. Целта ни е да не допускаме подобен род водачи в пътното движение. В тази връзка от днес започва операция на територията на цялата страна. Ангажирани са максимален брой полицаи. Ще се извършват масови проверки за употребата на алкохол и наркотици от водачите на превозните средства. Планирани са действия на контрол и в по-малките населени места", обясни Лъчезар Близнаков.

Той уточни, че през почивните дни дейността ще е в по-голямата си част в курортните комплекси - зимните курорти и туристическите дестинации.

В пътнотранспортните произшествия, в които се установява употреба на алкохол и наркотични вещества, от страна на водачите, има завишение в техния брой от началото на годината спрямо данните за миналата, като то е в размер 20%.

"Изобщо не ни харесват тези цифри и сме категорични, че ще сме безкомпромисни към подобни водачи", категоричен бе гл. инспектор Близнаков.

От началото на годината са регистрирани 5 683 пътнотранспортни произшествия. В 288 от тях е установена употреба на алкохол.

Повече можете да видите във видеото.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).