Шофьор прегази смъртоносно велосипедист и избяга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:40 / 13.11.2018
4696
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Васил В.

Той е обвинен за това, че на 18.04.2018г. на път гр.Сливен, пътен възел Тополчане, на разклона за кв."Диньо Дачев“ на гр.Сливен, при управление на МПС – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 70-годишен мъж, като след деянието е избягал от местопроизшествието.

Катастрофата настъпила поради факта, че управляваният от обвиняемия автомобил се е движил със скорост, която не му е позволила своевременно да забележи пострадалия, който управлявал велосипед.

Васил В. не е намалил скоростта си на движение и блъснал пострадалия, който се придвижвал в неговата лента на пътя. В резултат на удара се откъснал левия долен крайник на пострадалия, тялото му било изтласкано напред и надясно по посока на движението и мъжът е починал. Обвиняемият въпреки, че е осъзнал допуснатото от него пътнотранспортно произшествие и причинения удар с велосипедиста, продължил движението си направо и избягал от местопроизшествието, като не спрял, не е оказал първа помощ на пострадалия и не е запазил пътнотранспортното произшествие.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 14.11.2018г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).