Шофьор опита да пренесе през границата над 1000 телефона, скрити в куфари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:12 / 14.01.2021
2726
Голямо количество от 1005 броя недекларирани смартфона и 960 броя аксесоари за тях задържаха митнически служители от Териториална дирекция Южна морска, при митническа проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Лесово.

Колата с марка Lexus, управлявана от български гражданин, е пристигнала на МП Лесово на 12 януари около 21.00 часа на трасе за изходящи леки автомобили от България за Турция. В зоната за митнически контрол, шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в багажника на автомобила три куфара, пълни с мобилни телефони и аксесоари за тях. Иззети са 1005 броя смартфона с марки Samsung и Xiaomi и 960 броя силиконови протектори тип "гръб“.

Водачът на автомобила, с инициали Р. Ш. от Хасково, е заявил впоследствие, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови. Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).