Шизофреничка се опита да захвърли детенцето си, мъжът й го прибра със скандал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:03 / 21.09.2017
3429
Жена в напълно неадекватно състояние се е опитала да изостави детенцето си на годинка и половина в Дома за медико-социални грижи във Виница, научи Varna24.bg. Историята е от преди два дни, когато майката отишла в дома с твърдението, че я преследват и го ударила на молба да вземат детето й.

Служителите повикали полиция и сезирали отдела за закрила на детето във Варна. Служители на Пето РПУ предприели мерки за настаняването на детето в дома под полицейска закрила, като междувременно успели да разберат, че майката е с шизофрения. Свързали се с бащата, който се грижел за по-голямото дете в семейството, което било с увреждане. Мъжът връхлетял в дома, вдигнал скандал и заплашил служителите, след което прибрал детето си. Инспектор от Детска педагогическа стая го привикал в управлението на разговор, след което го пуснали със становището, че няма риск за детето. 

Въпреки това обаче от отдел "Закрила на детето" поканили на разговор мъжът с идеята да му помогнат, тъй като предполагали, че докато той работи няма да има кой да се грижи за малкото дете, тъй като майката била междувременно настанена в психиатрията. 

При разговор със служителите бащата се държал арогантно и агресивно, заплашвал и ругал. 

Семейството не е от малцинствен произход, уточни Анна Конукова, която сподели разочарованието си от факта, че много хора приемат негативно тяхната намеса и усилията им да бъдат полезни. 

Тя сподели за още един случай на безотговорно поведение спрямо малко дете в близките дни. 

Дете на две годинки и половина е било оставено без надзор в "Аспарухово" в два часа след полунощ. Полицаите пристигнали след сигнал на съседи, че малчуганът от ромски произход скита сам по улицата.

Униформените установили, че детето е оставено на грижите на дядото, който е мъртвопиян и не е в състояние да се грижи за детето. 

В този случай отново не се стигнало до настаняването на детето в дома с временна мярка за полицейска закрила, тъй като бабата и дядото били с регистрация в Добрич. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).