ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Семерджиев: Скъпият ток идва от преноса на електроенергия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 07.03.2012Коментари (6)1219
© Plovdiv24.bg
Преносът на електроенергия е в основата на по-скъпия ток. Това обясни председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Той разкри, че повишението на произведения ток ще е около 3%. Цената обаче се формира от още два фактора - преноса на високо напрежение и преноса на средно и ниско напрежение. Така увеличението ще стигне до 8-10%.

Освен тези допълнителни разходи, има още няколко компонента, които също увеличават сметките. Потребителите плащат за зелена енергия. Това означава, че всички пари, вложени за възобновяеми източници, ще бъдат търсени от клиентите. Модернизацията също се включва в крайната цена на тока.

Семерджиев допълни, че електроенергията се увеличава основно заради по-скъпите горива. Докато има ръст на петрола, ще има и по-високи сметки за ток, каза председателят на ДКЕВР. Той уточни, че не само в България има постоянно увеличение на цената за електроенергия. Тази тенденция се забелязва още в Италия, Чехия и Румъния.

По думите му АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток 2" са единствените производители на ток, които са намалили цените. Проблемът обаче е, че атомната централа работи за определени часове, а преносът на електроенергия е скъп.

Газът няма да поскъпне с 27%, както се очаква да поиска "Булгаргаз". Изчисленията на ДКЕВР сочат, че няма никакво основание за подобно драстично скачане на "синьото" гориво. Семерджиев не се ангажира с конкретни цифри, но уточни, че най-вероятно ще става въпрос за едноцифрено число.

Председателят на енергийния регулатор се подсигурни, като помоли да се изчака докладът на "Булграгаз", който ще бъде представен в петък. Чак тогава ДКЕВР ще може да прецени мотивите за исканото повишение и дали те са основателни.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Модернизацията се извършва за сметка на печалбата,а тя печалбата е доста голама за съответните елетроразпределителни дружества!Щом не им стига значе са се увеличили лапачите!
+5
 
 
Четири са факторите, от които идва по-скъпия ток: Трите дружества монополисти, на които продадохме жиците и ДКЕВР начело с Ангел Семка джиев. Тука бонусите не са бонуси за връщане, а милиони и милиони всяка година. Как няма да се вдига цената на тока? Познахте ли чии интереси защитава тази държавна комисия?
+6
 
 
На цялото общество му е омръзнало да слуша елементарни приказки. Наглостта на една не малка част от енергийната мафия са просто несъстоятелни. Задайте си въпроса какви пари се получават легално и нелегално от т.нар.комисия определяща ценообразуването. Няма независими неща а още повече енергийните компании им плащат за това състояние. Истината е ...напускайте държавата... не се връзвайте на такива елементарни приказки.
+7
 
 
А как така никой не говори за това, че НЕК също иска увеличение на цените. И то с 6%. Държавна фирма е това. Но е по-лесно да надъхваме промитите мозъци, като тези под мен, че видите ли ЕРП-тата са лошите. Аз не смятам, че сметките за ток за високи. Ниски са доходите. И нашите мили управници само се чудят как да насочат вниманието ни към нещо друго. Ако национализираме ЕРП-тата да не би да намалят тока. Надали. Но ако вземат да измислят как да нараснат доходите, сметка от 100 или 200 лв. няма да ни се струва голяма.
+8
 
 
На бесилото мамицата ви крадлива а този Семерджиев да престане да ни лъже защото и той лапа от сладката баница за да им прокарва цените на тия ши*ани монополисти
+10
 
 
Това са престъпници!!! В цената се включва и модернизацията!!! Този смешник наистина ни взема за талибани!!! Коя частна фирма вдига цените защото е вложила за модернизация? Отговор МОНОПОЛИСТКИТЕ ФИРМИ !!! И като се избият разходите за "МОДЕРНИЗАЦИЯ" сигурно ще намалят цените.А като беше паднала цената на горивото сигурно намалиха тока.А като се срина долара пак намалиха тока!!! Смешници,докато не се надигнем ще е така,но това скоро няма да стане!!! Те и на това разчитат!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Удължават бул."Санкт Петербург" до "Скобелева майка"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: