Сакскобургготски: Внуците ме наричат "дядото от България"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:33 / 30.05.2016
3708
Заради ангажиментите си в България Симеон Сакскобургготски толкова рядко се виждал с внуците си, че те го наричали "дядото от България". Това сподели самият той в разговор с Антон Хекимян, втората част от който бе излъчен в сутрешния блок на bTV.

Докато гледаше архивни записи от детството си, Симеон Сакскобургготски коментира: "Като гледате на колко години съм, наистина съм динозавър".

Царят изтъкна, че майка му царица Йоана обожавала баща му, обожавала всичко българско и възпитала него и сестра му Мария-Луиза в безкрайна любов към родината, въпреки че бе "чужденката". Като католичка тя ги възпитавала и в християнските ценности, "толкова стриктно, че понякога комично", каза още Симеон Сакскобургготски.

Той се интересува и търси причината за смъртта на баща си цар Борис Трети, дали е естествена или предизвикана. "Но са нужни доказателства, а не само голи твърдения", подчерта той.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).