С голям скандал депутатите освободиха Александър Тодоров, за да стане шеф на тотото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:46 / 26.01.2022
3380
Депутатите освободиха своя колега от "Има такъв народ" Александър Тодоров от длъжността му като народен представител. Причината - той е избран за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Срещу освобождаването му от длъжност се обявиха от ГЕРБ-СДС и ДПС. Мотивите им са, че той е попълнил грешна декларация, съобщава БНТ.

"Тук става въпрос за насилствено изземане на властта. Призовавам колегите от всички парламентарни групи да спрат тези практики, това е нагло. Няма да отварям думи за назначаване на жени, братовчеди, това е арогантно", коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Според опозицията Александър Тодоров е назначен на поста шеф на тотото в нарушение на закона, защото е бил депутат в същото време.

"Нищо, че е спортен министър - той е адвокат. Той беше в миналото Народно събрание шеф на правна комисия. Не е виновен младият колега, а министърът", заяви Хамид Хамид от ДПС.

От ИТН подкрепиха своя колега Александър Тодоров.

"По предложение на ГЕРБ беше въведен принцип, че се декларира несъвместимост с длъжността и има срок до един месец да бъде отстранена. Александър Тодоров е декларирал това и до момента на встъпването си в длъжност няма да е народен представител", каза Ива Митева от ИТН.

По думите ѝ е нелогично да се очаква всички хора, които се назначават, да са безработни преди това.

От опозицията припомниха, че е попълнена декларация с невярно съдържание и Софийският градски съд се е произнесъл вече като е отказал вписване като шеф на тотото.

Александър Тодоров е на 32 години от Хасково. Избран е за народен представител от район Плевен. По професия е юрист, член е на на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка в парка
Вдигат определени пенсии
Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).