Реформаторите взеха мандата за съставяне на правителство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:53 / 13.12.2016
5688
Реформаторският блок взе проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ия парламент. Президентът Росен Плевнелиев връчи мандата на Румен Христов, Борислав Великов, Костадин Марков и Александър Христов от РБ.

Рано тази сутрин стана ясно, че Реформаторският блок ще вземе проучвателния мандат за съставяне на правителство. Това бе решено на Изпълнителен съвет на парламентарната група.

Припомняме, че президентът отложи връчването му в знак на съпричастност и във връзка с обявения Ден на национален траур в памет на загиналите след взривовете в село Хитрино.

"За мен е чест да ви връча този мандат и ще се радвам да бъдат положени усилия за неговото реализиране. Възлагам на парламентарната група Реформаторския блок да посочи кандидат за министър-председател", заяви президентът Росен Плевнелиев при връчването на проучвателния мандат на Реформаторския блок.

Реформаторският блок: Ще проведем още едни консултации с ГЕРБ

"Нищо не пречи да предложим използването на мандата основно от ГЕРБ, с посочен министър-председател от тях, разбира се, с наше съгласие. Основна конструкция от политическа партия ГЕРБ, а защо не и с лек ремонт този кабинет да продължи да работи", коментира по-рано в студиото на "Здравей, България" Румен Христов, депутат от Реформаторския блок и зам.-председател на СДС.

От Реформаторсикя блок смятат, че могат да вземат мандат с ключови фигури от сегашния кабинет.

"Този, който избира министрите, е министър-председателят. А кой ще бъде той, ще реши ГЕРБ. Ако има правителство, то може да се случи само с политическа партия ГЕРБ, която има 84 мандата. Очакваме от тях предложение за министър-председател. Може да бъде Бойко Борисов, може да бъде и друг, това те си преценяват", каза още Христов.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (3)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).