Разширяват АМ "Тракия" между София и Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 17.03.2021
8802
Построяването на автомагистрала "Хемус“ до 2024 г. остава приоритет номер едно в част “Регионална политика и инфраструктура" на програмата ни, с която отново искаме доверието на българските избиратели.

Това написа политикът от ГЕРБ и зам. министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в профила си във Фейсбук. Ето цялото му съобщение:

Построяването на автомагистрала "Хемус“ до 2024 г. остава приоритет номер едно в част “Регионална политика и инфраструктура" на програмата ни, с която отново искаме доверието на българските избиратели. Новият мандат ще е времето, в което да започнем реализацията на една идея, която съм споделял още 2017 г. – разширяване на автомагистрала "Тракия“ между София и Пловдив. Плановете ни са да бъде изградена по още една лента в двете посоки. Участъкът е един от най-натоварените в България – свързва столицата с втория по големина град, и отдавна е отеснял за изключително интензивния трафик.

Важно е да довършим работата и по други значими обекти: автомагистрала "Струма“ до 2027 г., пътят Видин-Ботевград, автомагистрала "Европа“ до ГКПП "Калотина“ до края на 2021 г. и довършване на последния участък - между Сливница и Северната скоростна тангента. Ще дадем старт и на строителството на автомагистралата "Русе – Велико Търново“. Както и на изграждането на още два важни тунела - под Шипка, който ще е най-дългият пътен тунел у нас – над 3 км., и под прохода "Петрохан“.

Ще продължим работа и по още един отдавна чакан проект - автомагистрала "Черно море“, която ще свързва двата големи крайморски града – Варна и Бургас. Ще работим и по разширяване на Околовръстния път на София и с последния участък – между бул. "България“ и магистрала "Струма“ (на кръговото на ж.к. "Люлин“). Ще продължим и да подобряваме пътищата от по-нисък клас и да ремонтираме средно по минимум 1000 км годишно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).