Разделят Закона за движение по пътищата на три

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:00 / 19.06.2017
4872
Предстои законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства. Това каза транспортният министър Ивайло Московски пред бТВ.

Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради срещите на министри с премиера Бойко Борисов, заяви Московски. Битката била комплексна и изисквала сериозен ангажимент от няколко държавни институции. 

"Имаме задължение да поправим неща в системата, но зависи от манталитета на самите хора", добави Московски. 

Според него премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат. "Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек", коментира министърът. Всички вратички в системата можело да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.

"Във всички контролни органи съществува риск от корупция", коментира транспортният министър по повод арестите в ДАИ. По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресичал всякакви варианти за преписване.

Той отново каза, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. 

"Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата", коментира Московски. "Всичко чух от автошколите като упреци към държавата, колко от тях са подали сигнал, че поне един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!", възмути се министърът.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).