Радостин Василев поиска депутатите да разгледат имунитета на Борисов

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
10:31 / 07.06.2023
1187
На първото редовно пленарно заседание, след като кабинетът Денков-Габриел бе гласуван и подкрепен, народните представители събраха кворум и приеха програмата си за тази седмица, предаде репортер на "Фокус".

Още в първите минути независимият депутат Радостин Василев настоя от парламентарната трибуна да се разгледа искането за имунитет на лидерa на ГЕРБ Бойко Борисов и попита защо тази точка липсва в дневния ред.

Той призова председателя на НС Росен Желязков да добави тази точка в дневния ред. Искането не бе разгледано. 

Причината за изказването на Василев бе по повод включването в програмата на парламента предложението от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ Делян Пеевски да стане член на комисията по конституционните въпроси.

При слизането си от трибуната Радостин Василев се спря пред ДПС и размени остри реплики с лидера на движението Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

Депутатите започнаха работа с  дебати по Проекта на решение за прекратяване на Споразумение между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, внесен от Костадин Костадинов група народни представители - точка, която тече и в момента.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).