Радослав Гайдарски: Проверяваме само парите, които сме дали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:09 / 07.03.2008
2030
Не проверяваме сметките на търговските дружества, проверяваме само парите, които сме дали. Това заяви на парламентарната трибуна здравният министър Радослав Гайдарски в отговор на въпрос за възлагането на обществените поръчки и сключени договори в УМБАЛ "Св. Георги" ЕАД - Пловдив. През 2007 година УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив получила от Министерството на здравеопазването средства за капиталови разходи, един от които в размер на 300 хил. лв. за ремонт на централната климатизационна система. Здравният министър обясни, че болницата е юридическо лице и като такова самостоятелно възлага обществени поръчки. Министерството на здравеопазването няма законно установени правомощия нито по контрола, изпълнението, одобрението и обжалването на такъв вид обществени поръчки.

Депутатът от ОДС Ваньо Шарков каза в отговор на изказването на министъра, че няма как неговото министерство да не контролира изразходването на средствата, които само е предоставило на болницата под формата на целева субсидия. "Няма как да не осъществявате контрол на тези пари - 300 хил. лв., които сами сте дали", каза Шарков. Той каза, че здравното министерство е отпуснало още 1,6 млн. лв. на болницата за скенер.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Лукойл" връща почти 2 милиона лева за месец април
Издирват 57-годишен мъж, изчезнал след скандал 
Бизнесмен: Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г.
В сезона на баловете, експерт с предупреждение
Председателят на Съвета на ректорите: Как да гоним качество, висш...
ЕК: 85% от българите имат собствено жилище


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).