Радев: Време е да си припомним какво е лично и национално достойнство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:41 / 19.07.2020
4038
Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си припомним какво е лично и национално достойнство. Това заяви президентът Румен Радев в град Левски при отбелязването на 183-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

По думите на държавния глава, сега е времето и да осъзнаем, че ние сме решението на всички предизвикателства, че свободата е път, който трябва да измине всеки от нас. "Да не забравяме, че Левски е нашият застъпник пред времето, но и нашият съдник пред историята – защото ни завеща своя морален пример, с който днес мерим и думите, и делата си", допълни президентът Радев.

Държавният глава заяви, че стремежите на Дякона са живи и днес. "Нима е отживелица борбата му срещу "правото на силата", нима са загубили смисъл думите му, че за народното зло не трябва да се мълчи, а да се действа - тук и сега? Нима е изгубил смисъл заветът му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили, обединени и заедно?", попита Румен Радев и допълни, че дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост, обединена воля и нашите дружни усилия.

Стотици граждани почетоха паметта и делото на Апостола на свободата в град Левски. Представителни роти от курсанти в Националния военен университет "Васил Левски" посрещнаха с почетен строй президента Радев и участваха в тържествена заря-проверка. Тази година се отбелязаха и 75-годишнината от обявяването на Левски за град. На жителите на Левски – единственият град, носещ името на Апостола, президентът пожела те гордо да носят името му. "Вие изпълвате с достойнство висотата на тази отговорност. Така, както вашите деца, внуци и следващите поколения ще се наричат с името на най-светлия, най-достойни и обичан син на нашето Отечество", заяви Румен Радев.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).