Радев: Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген, а да тръбиш, че службите са пробити

Автор: Самуил Иванов
Коментари (3)
18:17 / 26.09.2023
2578
Някак си шизофренно и политически нелепо е всеки ден да плачеш за Шенген и еврозоната, а в същото време да тръбиш навсякъде, че службите са пробити и навсякъде имало само шпиони. Това заяви президентът Румен Радев по повод предлаганата от втората политическа сила в парламента "Продължаваме промяната - Демократична България" реформа в службите и смяната на ръководителите им, предаде репортер на "Фокус"

Той призова за повече професионализъм и националноотговорно поведение. 

Президентът разкритикува лидери на "Продължаваме промяната" за исканите от тях смени в ръковдоствата ан ДАНС, ДАТО, ДАР, НСО и "Военно разузнаване". Според него те атакуват "беогледно" ключови за националната сигурност институции. 

"Липсата на адекватна обществена реакция за признатите закононарушения и корестни кроежи на политически лидери от злополучния запис за отдаване на нашата национална сигурност и суверенитет под концесия, за опорочаване на изборите, за приватизиране на държавността ги окуражава днес да атакуват безогледно ключови институции. Да раздават оценка за службите от нивото на тяхната въпиеща некомпетентност и невежество, да настояват за тяхната подмяна", заяви Радев.

По думите му реформата в службите цели тяхното овладяване: "Единствената цел на т.нар. "реформа на службите“ е тяхното подчиняване, за да може никой да не научава за безчинствата на управляващите и да не може никой да противостои. Именно такива действия, които се прикриват за шумни декларации и клетви в евроатлантическа преданост реално ни отдалечават от ЕС и НАТО и рушат държавността".

"ДАНС е важен елемент от националната сигурност. ДАНС не е боксова круша, върху която да се упражняват невежи и с болни амбиции политици. Когато те атакуват по най-безобразен начин ДАНС, ДАНС е длъжен да се защити и по този начин да защити националната сигурност", каза още държавният глава.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).