Радев: Единственият изход от кризата е незабавната и безусловна оставка на кабинета!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (99)
19:19 / 03.09.2020
12444
През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращите и журналисти. Пострадалите са десетки, както сред гражданите, така и сред органите на реда. Първата ми мисъл е за всички пострадали и техните близки, които преживяха тревогите от вчера насам.

Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция. Концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари. Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейски щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България. Тези действия рискуват хвърлят страната в дългосрочна безизходица.

Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат в очите своите избиратели, под охраната на полицейски кордони, отхвърлиха поредното вето и гласуваха 60-годишните концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства. Днес дори сведоха хилядите мирно протестиращи български граждани до криминален контингент, с което осветиха истинския  манталитет на властта, която години наред разграбва България.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори.

Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване.

Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не се оставят да бъдат въвлечени в сценарий за оцеляването на компрометираната от корупция и насилие власт.

Протестът е единственото възможно и оправдано гражданско действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилието, репресиите и беззаконието.

Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата.

Благодаря за вниманието!

Виж коментарите (99)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).